Online
Solicitarea reevaluării unităţilor din domeniul alimentelor de origine nonanimală pentru reîncadrarea în categorii de risc
Evaluarea unităţilor este tehnica de control oficial realizată pentru verificarea operatorilor din domeniul alimentar privind respectarea cerinţelor legislative din domeniul siguranţei alimentelor realizată prin examinare şi analizare a dovezilor obiective. Ca urmare a evaluării, unitatea este încadrată într-o categorie de risc ce determină frecvenţa cu care se planifică şi realizează acţiunile de control oficial.
Evaluarea unităţilor şi clasificarea lor în categorii de risc se realizează la intervale prestabilite de timp, specificate în Cap. II, lit. D din Anexa II la ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 35/2016 - Norme metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor.
Operatorul poate solicita reevaluarea unităţii pentru reîncadrarea în categorii de risc, nu mai mult de o dată pe an.Solicitarea reevaluării se face cu prezentarea justificării necesităţii acesteia (intervenţii realizate în cadrul unităţii care au condus la modificarea situaţiei care a stat la baza evaluării anterioare, modificări ale punctelor evaluate)
Denumire
Descriere
Obligatoriu
Semnătură digitală
Tip document
Descarcă
Denumire
Tip document
Descarcă
Title
Value
Currency
În cazul în care operatorii economici sunt nemulţumiţi de rezultatul solicitării, pot formula contestaţie în termenele şi în condiţiile prevăzute de către Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificările şi completările ulterioare.
Share your opinion
Provide your opinion about the content of this page. You can leave a comment about what we can improve. You will not receive a response to your comment. Use the contact form to clarify any questions regarding the information and services available on this portal.
Help us improvei
Can't find what you're looking for? Use the support form or contact us.
