Online
Solicitarea reevaluării unităţilor din domeniul alimentelor de origine nonanimală pentru reîncadrarea în categorii de risc
Evaluarea unităţilor este tehnica de control oficial realizată pentru verificarea operatorilor din domeniul alimentar privind respectarea cerinţelor legislative din domeniul siguranţei alimentelor realizată prin examinare şi analizare a dovezilor obiective. Ca urmare a evaluării, unitatea este încadrată într-o categorie de risc ce determină frecvenţa cu care se planifică şi realizează acţiunile de control oficial.
Evaluarea unităţilor şi clasificarea lor în categorii de risc se realizează la intervale prestabilite de timp, specificate în Cap. II, lit. D din Anexa II la ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 35/2016 - Norme metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor.
Operatorul poate solicita reevaluarea unităţii pentru reîncadrarea în categorii de risc, nu mai mult de o dată pe an.Solicitarea reevaluării se face cu prezentarea justificării necesităţii acesteia (intervenţii realizate în cadrul unităţii care au condus la modificarea situaţiei care a stat la baza evaluării anterioare, modificări ale punctelor evaluate)
Denumire
Descriere
Obligatoriu
Semnătură digitală
Tip document
Descarcă
Denumire
Tip document
Descarcă
Denumire
Valoare
Valută
În cazul în care operatorii economici sunt nemulţumiţi de rezultatul solicitării, pot formula contestaţie în termenele şi în condiţiile prevăzute de către Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificările şi completările ulterioare.
Spune-ți părerea
Oferă-ne opinia ta despre conținutul acestei pagini. Poți lăsa un comentariu despre ceea ce putem îmbunătăți. Nu vei primi un răspuns la comentariul tău. Folosește formularul de contact pentru a clarifica îndoielile despre informațiile și serviciile disponibile pe acest portal.
Ajută-ne să ne îmbunătățimi
Nu puteți gasi serviciul dorit sau aveți dificultăți în navigarea pe website? Completați un formular de suport sau contactați-ne.
